Jag heter Mats Michaneck och har skrivit sedan bokslukaråldern. Jag har gått Skrivarlinjen på Skurups folkhögskola och är utbildad förlagsredaktör via JW Förlags redaktörsutbildning.

Genom Michaneck ord och mening vill jag hjälpa författare att förbättra sina texter. Jag tar emot uppdrag som lektör och redaktör. Jag kan även hjälpa till med korrekturläsning och bokprojektledning.

Som lektör kommer jag att ge både konstruktiv kritik och bidra med idéer som jag tror kommer att hjälpa författarna utveckla sina berättelser till fullödiga manus. Jag är uppriktig och strukturerad i mina omdömen och jobbar med ett vänligt förhållningssätt till texterna för att kunna ge den bästa/ärligaste feedbacken.

Jag har egenutgivit boken ”Jävla underbara diabetes” om mitt första år med diabetes. Mitt mål har varit att inspirera och visa på möjligheten att genom en livsstilsförändring kunna klara sig utan medicinering och må mycket bättre.

Jag har tidigare mångårig erfarenhet som reporter, producent och projektledare inom TV.

Kontakta mig på mejl.

E-post: mats@michaneckordochmening.se

Jag finns även på LinkedIn och på Instagram

Mina två publicerade alster i bokform är antologin från skrivarlinjen på Skurups folkhögskola, ”Andra sidor” och den egenutgivna ”Jävla underbara diabetes”.

I antologin ”Andra sidor” hade jag med novellerna ”Att resa själv” och ”Farfars födelsedag” samt dikten ”Sisyfos son”.

I boken ”Jävla underbara diabetes” berättar jag om mitt första år efter att jag fått reda på att jag fått diabetes typ-2 och hur jag bestämde mig för att göra en livsstilsförändring för att slippa mediciner.